MENIU

Avocatul unuia dintre polițiștii din Argeș contestă rezultatul autopsiei. Ce îi răspunde șeful Serviciului de Medicină Legală

Detalii din raportul medico-legal în cazul decesului bărbatului din Pitești

Avocatul unuia dintre polițiștii care au trântit la pământ bărbatul din Pitești, care ulterior a decedat, cere o nouă expertiză medicală. Acesta susține că există mai multe contradicții legate de necropsia făcută victimei. Luni, într-o intervenție la Realitatea Plus, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș, Dan Manu, a dat detalii despre traumele suferite de victimă și a făcut un apel la ”empatie și înțelegere.”

”Sunt multe contradicții. Fracturile costale, în opinia noastră, sunt din cauza resuscitării, se produc la majoritatea resuscitărilor, sunt cazuri clasice, iar aici sunt determinate ca fiind una din cauzele decesului. O să propunem și noi un expert pentru clientul nostru, să asiste la efectuarea acestei expertize, e o procedură normală”, a precizat avocatul Robert Georgescu.

Continuă ancheta în cazul bărbatului mort după intervenția brutală a poliției. Doi oameni ai legii riscă să fie arestați

Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș, a comentat, la Realitatea Plus, solicitarea avocatului și a explicat ce a provocat decesul victimei de 63 de ani. 
 ”Este firesc să fie așa, pentru că medicul legist, de fiecare dată la elaborarea unui act medico-legal, este pus între două părți: una care se apără ca victimă, una suspectată. Această procedură avocățească este normală în practica noastră de medicină legală. Acuzele sunt ușor de demontat. Este foarte bine că se dispune o expertiză oficială.

Din punctul meu de vedere, facturile costale și leziunile traumatice au fost consemnate în constatările înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Autopsia a pus în evidență multe leziuni traumatice. A fost vorba despre un politraumatism. Leziunile traumatice erau de la nivelul capului până la nivel picioarelor - vorbesc și de leziuni externe, dar marea dramă au fost leziunile interne - leziuni traumatice cervicale și toracice. Acestea au cauzat decesul”, a declarat Manu.

Șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș a făcut un apel la populație să fie mai ”empatici.
”Am un mesaj cu totul special pentru cetățeni: i-aș invita la mai multă empatie, să rămână sănătoși psihic în contextul pandemiei. Invit la toleranță, înțelegere, iar pe profesioniști - indiferent că sunt polițiști sau medici, să își facă cum trebuie activitatea și să fie mai umani”, a conchis acesta.