MENIU

Avocatul Poporului, sesizare din oficiu pentru situația copiilor a căror părinţi au murit în Ungaria

Avocatul Poporului, sesizare din oficiu pentru situația copiilor a căror părinţi au murit în Ungaria

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația copiilor din Comunele Mica și Bălăușeri, județul Mureș, rămași orfani, în urma decesului părinților în accidentul petrecut pe o șosea din Ungaria, în 22 mai 2018.

În zilele de 22 și 23 mai 2018, în mass-media au fost prezentate mai multe reportaje privind un accident rutier, pe o șosea din Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, având la bord 9 cetățeni români, care, în urma impactului violent cu un camion, au decedat.

Potrivit primarului din comuna Bălăușeri, județul Mureș, Sagyebo Istvan, patru persoane erau din această comună, doi bărbați și două femei și aveau împreună opt copii minori, șase respectiv doi copii. Cele patru persoane din comuna Mica aveau cinci copii minori, potrivit primarului Szekely Ladislau.

În cazul a trei dintre ei au murit ambii părinţi, iar la ceilalţi doi au rămas în viaţă doar mamele, care nu se aflau în acea maşină.

Nu mai puțin de 17 de copii au rămas orfani după tragedia din Ungaria. Mai mult, una dintre femeile aflate în microbuzul morţii era însărcinată şi a murit, alături de soţul ei. 

Accidentul a fost surprins în direct chiar pe pagina de socializare a șoferului, care dacă n-ar fi fost atât de concentrat la dialogul de pe reţelele de socializare, poate că nu ar fi provocat tragedia.