MENIU

Avocatul Poporului cere majorarea indemnizației de boală pentru COVID

renate weber

Bolnavii de coornavirus ar putea primi bani mai mulți în concediul medical. Avocatul Poporului cere ministrului Muncii și șefului de la Sănătate să încadreze boala COVID-19 în categoria celor infectocontagioase din grupa A. Asta pentru ca asigurații care se infectează să beneficieze de o indemnizație de 100% din salariu.  

,,Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi solicită Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Sănătăţii să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1186/2000, şi, în consecinţă, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%. Aceasta în condiţiile în care, potrivit specialiştilor, boala este extrem de contagioasă şi cu o arie de răspândire foarte mare”, se arată în comunicatul transmis de către Avocatul Poporului instituțiilor de resort.

În direct la Realitatea PLUS Renate Weber a precizat că demersul a fost inițat ca urmare a sesizărilor din teritoriu, fie că au fost adresate direct Avocatului Poporului sau astfel de situații au fost prezentate în presă.

Potrivit actualei încadrări, incapacitate temporară de muncă provocată de contaminarea cu noul COVID-19 este plătită cu 75% din salariu.

Comunicatul integral îl puteți citi AICI. 

 

Mai multe articole despre:
indemnizatie somaj covid virus avocatul poporului