MENIU

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ pentru rezidenţii cărora nu li s-au dat diplomele

Avocatul Poporului cere explicaţii Ministerului Sănătăţii cu privire la situaţia cadrelor medicale şi a farmaciştilor care au promovat examenul de rezidenţiat, dar nu le-au fost confirmate titlulurile, anunţă Agerpres.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi s-a adresat Ministerului Sănătăţii în legătură cu situaţia cadrelor medicale şi a farmaciştilor care au promovat examenul de rezidenţiat, dar nu le-a fost confirmat titlul de medic, medic dentist sau farmacist.

Demersul vine după ce şeful Secţiei de chirurgie plastică de la Spitalul Judeţean Braşov a relatat, pe o reţea de socializare, cazul unui tânăr medic rezident care a intrat în şomaj după ce i-a expirat perioada de pregătire şi nu i-a fost eliberată diploma de specialist. 

Avocatul Poporului face o trimitere către prevederile legale privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului 'Instituţiile de învăţământ superior cu facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie eliberează diplome care certifică absolvirea stagiilor de pregătire în specialitate. Etapa ulterioară încheierii pregătirii în rezidenţiat o constituie examenul pentru obţinerea titlului de medic, medic dentist şi, respectiv, farmacist specialist, cuprinzând o probă scrisă şi probe clinice sau practice', iar în conformitate cu dispoziţiile alin. (4) şi (5) din acelaşi act normativ 'La examen se pot prezenta doar medicii, medicii dentişti sau farmaciştii care au efectuat integral programul de pregătire şi au obţinut diploma eliberată de instituţiile de învăţământ superior cu facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie. Prin excepţie de la prevederile alin. (4), la examen se pot prezenta şi rezidenţi aflaţi în ultimele 6 luni dinaintea finalizării integrale a pregătirii, pe baza propunerii coordonatorului sau directorului de program de rezidenţiat şi numai cu aprobarea ministrului sănătăţii, cu obligaţia finalizării de către aceştia a programului de pregătire', se spune în comunicatul Avocatului Poporului.

Mai multe articole despre:
rezidenţi Ministerul Sănătaţii