MENIU

Avocatul Poporului atacă la CCR Ordonanța privind transportul public interjudețean

Nici nu s-a anunțat bine alianța dintre ALDE și Pro România, că deja guvernul PSD încasează o primă lovitură din partea fostului europarlamentar ALDE, acum Avocat al Poporului. 

Renate Weber contestă la CCR OUG 51/2019, dată de guvern luna trecută. Prin această ordonanță, autoritățile locale nu mai sunt obligate să asigure transportul public interjudețean, așa cum ne cere UE și cum prevedea o lege dată anul trecut. 

Cu alte cuvinte, sătenii sunt tot la mâna privaților dacă vor să circule la oraș.

Proprietarii firmelor private de transport fac legea în continuare și decid dacă vor sau nu să pună microbuze pe anumite rute și cu ce frecvență.

Pornind de la cazul Caracal, asociația elevilor ceruse guvernului să abroge această ordonanță și să le fie asigurat transport public, astfel ca vieților lor să nu fie în pericol atunci când, neavând încotro, apelează la ocazie.

Apelurile lor au rămas fără ecou. Ba din contră, fostul ministru Ecaterina Andronescu a învinuit victimele de la Caracal, spunând că domnia sa a fost învățată de acasă să nu urce în mașinile unor necunoscuți. Remarca a costat-o funcția de ministru.