MENIU

Avocatul lui Radu Mazăre RUPE TĂCEREA: Care-i planul fostului edil să rămână în Madagascar

Radu Mazare

Dorința lui Radu Mazăre de a obține azil politic în Madagascar ar putea fi imposibil de realizat. Azilul nu e reglementat în această țară. Chiar și așa, apărătorul fostului primar a declarat, pentru Realitatea TV, că acesta se va descurca, cumva. Mazăre va afla, zilele următoare, dacă primește un mandat de arestare în lipsă, pentru că a lipsit de la controlul judiciar. 

Plecat de Crăciun din România, fostul primar încearcă să obțină azil politic în Madagascar. Doar că, potrivit unui raport al Departamentului American de Stat, legea din exotica țară nu prevede un astfel de azil. Chiar și așa, avocatul lui Mazăre e convins că clientul său va fi sprijinit de cei de acolo. 

"Sunt convins că există instituţii care pot suplini aceaastă lipsă, un mijloc de protecţie pe care Radu Mazăre il va accesa. Dacă dl. Mazăre a iniţiat o astfel de procedură, va găsi şi instituţiile care il vor proteja acolo," a declarat Traian Bărbăcioru, apărătorul fostului edil.

Acesta a mai făcut o declaraţie surprinzătoare, şi anume aceea că Radu Mazăre şi-ar fi asigurat resursele de trai din munca de consultant, într-un alt stat decât Madagascar, dar a refuzat să dezvăluie care ar fi acesta.

Pe de altă parte, presa din România a scris că, după o vacanţă petrecută în Madagascar, Mazăre a investit într-un complex hotelier pe malul Oceanului Indian, lucru confirmat, dar şi nuanţat, de apărătorul său. "Nu are un întreg hotel de lux, este vorba de o singură unitate locativă din multele care sunt acolo, chestiunile sunt probate în privinţa surselor de finanţare. Este un hotel care vizează segmentul de turiţşti care adoră sporturile nautice, (...) probabil că protipendada care merge la Mamaia ar ocoli acel local." a declarat Traian Bărbăcioru.

Cât despre revenirea în țară, fostul edil pune condiții clare. Spune că se întoarce doar dacă justiția va funcționa corect. Și asta pentru că se consideră o victimă a statului paralel. 

Mai multe articole despre:
Radu Mazăre. Madagascar