MENIU

Avocata Maria Vasii: "Îi rog pe deţinuţi să nu continue protestele, să se gândească la familii"

Avocata Maria Vasii: În penitenciare, asistăm la abuzuri care nu au nicio justificare

Administrația Națională a Penitenciarelor precizează într-un comunicat, că, pe parcursul ultimelor două zile, din  cele 45 de unități de detenție și-au exprimat nemulțumirile deținuți din opt penitenciare. În ultimele ore au fost proteste și în peniteniciarele din Rahova și Tulcea, unde deținuții au refuzat hrana.

Punctual, pentru fiecare penitenciar, în data de 13.07.2016, ora 11.00, situația era următoarea:

Penitenciarul Iași, nu există manifestări violente, 480 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Poarta Albă, nu există manifestări violente, 50 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Botoșani, deținuții își exprimă nemulțumirile prin lovirea gratiilor, 8 deținuți au escaladat pavilionul unei secții de deținere, 43 de deținuți au refuzat hrana, personalul unității a fost alarmat, a fost solicitat sprijinul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Penitenciarul Oradea, nu există manifestări violente, 5 deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Miercurea Ciuc, nu sunt manifestări violente, 81 de deținuți au refuzat hrana.

Penitenciarul Giurgiu, nu sunt manifestări violente, 1 deținut a refuzat hrana.

Penitenciarul Vaslui, deținuții protestează verbal, 43 deținuți au refuzat hrana, personalul unității a fost alarmat.

Penitenciarul Brăila, nu sunt manifestări violente, 9 deținuți au refuzat hrana.


Avocata Maria Vasii a făcut un apel la calm în rândul tuturor deţinuţilor. Ea a intrat în direct la emisiunea "Deschide lumea", moderată de Lavinia Şandru.

"Va multumesc ca am ocazia sa ma adresez fiecarui dfetinut in parte, pentruz a-i ruga sa renunte la aceasta forma de proteste, care le aduce si mai multa suferinta. Detinutii de la Iasi au fost dusi la Gherla. Erau cu sange pe ei, erau batuti crunt.

Si in alte penitenciare, oamenii au fost batuti crunt. Au fost ameninatti ca acum au motive sa protesteze, ca au fost batuti. Asa cum Realitatea Tv a inteles ca e o problema grava, dar in prezent a continua protestul, îi rog sa se gandeasca la familiile lor, la mamele lor. Cu totii vor sa va stie in siguranta. Societatea civila urmareste situatia dvs.

Am incredere ca doamna ministru va cauta solutiile corecte pentru fiecare in parte. Noi nu putem intra in celule detinutilor pentru a-i apăra. Azi eram la intrare la un penitenciar. Stopati violenta, suntem oameni. Nu-i omorati, nu-i distrugeti. Ne asteapta o noapte lunga.

Va implor, aveti incredere in noi. Nu rezolvati nimic distrigandu-va! Mai aveti incredere in aceasta societate. Suntem un popor crestin", a spus Maria Vasii la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
penitenciar maria vasii