MENIU

Avocat: Încercăm să inițiem procedura de contopire a pedepselor în cazul lui Năstase

Avocat: Încercăm să inițiem procedura de contopire a pedepselor în cazul lui Năstase / Foto: MEDIAFAX

Ion Cazacu, avocat al lui Adrian Năstase, a declarat, luni, că va iniția procedura de contopire a pedepselor primite de fostul premier.

"Așteptăm decizia scrisă, nu cea difuzată, acolo se pot vedea niște lucruri pe care le putem exploata în favoarea dânsului. O să încercăm să inițiem procedura de contopire a pedepselor ca să vedem exact ce urmează după, pentru că legea prevede niște facilități pentru cei care sunt în executarea pedepsei dacă au peste 60 de ani. Dar toate acestea vor fi hotărâte la nivelul Tribunalului București, care este tribunalul de executare", a afirmat Cazacu, la Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat fostul prim-ministru.

Avocatul a spus că, după anunțarea sentinței definitive, a fost la Adrian Năstase acasă și l-a găsit "un bărbat puternic", care și-a îmbărbătat familia.

"Familia a primit decizia, nu are ce să comenteze. Dar nu este ușor pentru nimeni, nici pentru doamna Năstase, nici pentru cei care sunt foarte apropiați. Domnul Năstase are caracter puternic. A considerat că această atitudine este cea corectă: să se prezinte din proprie inițiativă. Cu siguranță este mai puternic (decât la prima condamnare — n.r.)", a completat Cazacu.

El a susținut că nu sunt probe de vinovăție în cazul lui Adrian Năstase pentru infracțiunile de corupție.

"Continui să cred — a fost o muncă enormă în acest dosar, de peste 7 ani — că nu sunt probe de vinovăție pentru infracțiunile de corupție. Judecătorii nu stabilesc adevărul în cauză, ci adevărul judiciar, asta înseamnă că pe bază de probe", a adăugat Cazacu.

Fostul premier Adrian Năstase a ajuns luni seară la Penitenciarul Rahova, după ce s-a predat la Secția 2 de poliție din București, fiind condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian.

Mai multe articole despre:
Adrian Năstase Năstase condamnat Ion Cazacu