MENIU

Avocat și polițist din Bacău, acuzați de luare de mită! Ofițerul este cercetat în al doilea dosar

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de Dragoș Constantin Tanasă, avocat în cadrul Baroului Bacău, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Totodată, oamenii legii au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penală față de suspectul Mircea Alexandru Stănciulescu, ofițer de poliție în cadrul Biroului 6 de Poliție Rurală Traian, județul Bacău, la data săvârșirii faptei, în prezent aflat în stare de detenție, pentru executarea unei pedepse privative de libertate, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Potrivit procurorilor anticorupție, suspectul Mircea Alexandru Stăciulescu a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) cercetată într-un dosar penal instrumentat de lucrători ai Biroului 6 de Poliție Rurală Traian suma de 1.500 de euro, infracțiune intermediată de Dragoș Constantin Tanasă, în calitatea de avocat în cadrul Baroului Bacău, în perioada 12 – 14 ianuarie 2013.

Ofițerul de poliție a pretins suma de bani respectivă pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul de a depune diligențele necesare în direcția soluționării favorabile a sesizării formulate pe numele denunțătorului, prin schimbarea declarațiilor date de părți sau neînregistrarea efectivă a dosarului penal.

Infracțiunea nu s-a mai concretizat, pentru că denunțătorul nu a reușit să mai facă rost de suma de bani pretinsă.

Ofițerul de poliție Mircea Alexandru Stănciulescu a fost trimis în judecată la data de 5 august 2014 de procurori într-un alt dosar, pentru infracțiuni similare.

Mai exact, oamenii legii l-au acuzat în 2014 pe Stănciulescu de săvârșirea infracțiunilor concurente de luare de mită și trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit de procurori la acea dată se arată că, în perioada 8 – 11 iulie 2014, Mircea Alexandru Stănciulescu i-a solicitat insistent, în repetate rânduri, unui martor denunțător suma de 15.000 de lei, în vederea rezolvării favorabile a unui dosar penal în care acesta era cercetat pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe.

Totodată, ofițerul de poliție i-a promis denunțătorului că va interveni și pe lângă procurorul de caz pentru ca acesta, la rândul lui, să dispună o soluție de clasare a cauzei.

Inițial, Mircea Alexandru Stănciulescu a solicitat suma de 10.000 de lei. Acesta i-a spus denunțătorului că, din acești bani, 5.000 de lei îi va da persoanei pe care acesta o lovise, ca să o determine să nu-și mai susțină plângerea, iar din ceilalți 5.000 de lei, 3.000 îi va da procurorului care supraveghea cercetările din dosar, iar 2.000 de lei îi va opri pentru el.

Ulterior, inculpatul, motivând că victima din dosarul în care era cercetat denunțătorul dorea mai mulți bani pentru a-și retrage plângerea, i-a solicitat acestuia din urma suma de 15.000 de lei.

La data de 11 iulie 2014, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 4.500 de lei, solicitată și primită de la martorul denunțător.

 

Mai multe articole despre:
DNA poliţist luare de mită avocat bacau