MENIU

Avionul prăbușit între Argeș și Brașov, de negăsit. Căutări disperate în munţi: opt aparate, în aer

Informaţii contradictorii de la cei care îl caută pe pilotul dispărut în Carpații Meridionali joi după-amiază. Deşi o persoană a anunţat că a găsit un cadavru şi o paraşută în zona localităţii Târlungeni, în judeţul Braşov, salvatorii nu au găsit nimic la locul indicat.

Un planor şi pilotul său sunt daţi dispăruţi de peste 24 de ore. Aproape o mie de oameni cutreieră munţii susţinuţi de 100 de vehicule şi opt aparate de zbor. Deocamdată, nici urmă de epavă sau de pilotul cu experienţă, care a decolat din Ghimbav.

Planorul s-a ridicat în aer joi, la ora 12.30. Pilotul nu avea un plan de zbor şi, după câteva ore la manşă, nu a mai putut fi contactat.

Reprezentanţii ROMATSA au fost anunţaţi abia la ora 21:00. Din cauza întunericului, căutările au pornit abia vineri dimineaţă. Autorităţile din Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Covasna şi Prahova s-au mobilizat. Cinci elicoptere şi trei avioane uşoare i-au asistat de la înălţime pe jandarmi, salvamontişti şi voluntari.

Primele veşti au apărut în jurul orei 10:00. Un cioban a declarat că ar fi văzut un planor trecând la rasul pădurii, undeva din Leaota spre Dealul Sasului.

Apoi, în jurul orei 13:00, o femeie care căuta mure într-o pădure de lângă localitatea braşoveană Târlungeni a anunţat la 112 că l-ar fi găsit pe pilot fără suflare. Informaţia s-a dovedit falsă, aşa că au continuat căutările.

Salvamontiştilor, jandarmilor şi angajaţilor ISU li s-au adăugat şi foarte mulţi voluntari.

Pilotul planorului se numeşte Mircea Crăciun, are 56 de ani şi 3.000 de ore de zbor. Este unul dintre cei mai buni specialişti în planorism din ţara noastră.