MENIU

Avion EgyptAir prăbușit: Examinarea cutiilor negre a început în Egipt

<p>Egyptair</p>

Examinarea celor două cutii negre ale avionului companiei EgyptAir prăbușit în Mediterana în urmă cu o lună a început în Egipt cu extragerea cardurilor de memorie, a anunțat duminică după-amiază comisia de anchetă care a avertizat că exploatarea acestor înregistrări ar putea lua "mai multe săptămâni", scrie AFP.

Numai analizarea înregistratoarelor de zbor vor permite să se afle cauzele prăbușirii zborului MS804 al companiei EgyptAir care a căzut pe 19 mai în Marea Mediterană, între insula Creta și coasta de nord a Egiptului, cu 66 de persoane la bord, printre care 40 de egipteni și 15 francezi, după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor.

Comisia egipteană de anchetă, sprijinită în activitatea sa de experți francezi din cadrul Biroului de Anchete și Analize (BEA) și ai producătorului european Airbus, a început sâmbătă "să examineze bucăți" din cele două cutii negre, potrivit unui comunicat dat publicității duminică.

"Cardurile de memorie au putut fi extrase din cele două înregistratoare, în laboratoarele Ministerului Aviației Civile" la Cairo. Ele "au fost uscate" folosind o tehnologie corespunzătoare, într-o unitate de cercetare a armatei, a adăugat comunicatul, precizând că această operațiune a durat opt ore.

"În prezent, suntem pe punctul de a face teste electronice asupra celor două carduri", a menționat comunicatul. Un procedeu care servește la verificarea bunei stări de funcționare a cardurilor de memorie și care "va fi urmat de faza de recuperare a datelor".

Vineri, comisia a atras atenția că "analizarea datelor ar putea lua mai multe săptămâni".

Dispozitivele Cockpit Voice Recorder (CVR), care înregistrează discuțiile din cabina piloților, și Flight Data Recorder (FDR), care înregistrează toți parametri de zbor, au fost recuperate "în bucăți" joi și vineri de nava 'John Lethbridge', aparținând companiei franceze Deep Ocean Search (DOS).

Nava "continuă să întocmească o hartă a repartiției fragmentelor din carlingă de pe fundul Mării Mediterane", potrivit comisiei de anchetă, scrie Agerpres.

Mai multe articole despre:
null