MENIU

Avion de vânătoare rusesc, deasupra Poloniei! Este o întâmplare sau Rusia PROVOACĂ țările din blocul NATO?

Avion rusesc - imagine de arhivă /Captură foto

Un avion de vânătoare rus a intrat în spațiul aerian al NATO. Mai exact, avionul ar fi fost văzut deasupra Poloniei, relatează Realitatea PLUS.

Incidentul are loc la scurt timp după ce guvernul de la Varșovia a anunțat o misiune de menținere a păcii în Ucraina și, totodată, de menținerea siguranței în zonă. 

Incidentul se întâmplă într-un context extrem de delicat. Ucraina se află sub bombardament rusesc de 26 de zile.  

Preşedintele american Joe Biden va călători, vineri, în Polonia, pentru a discuta răspunsul internaţional la invazia Rusiei în țara vecină, care a declanşat o "criză umanitară şi a drepturilor omului", conform anunțului făcut, duminică seara, de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

În plus de asta, președintele Poloniei, Andrzej Duda, este așteptat mâine în România pentru o întrevedere oficială cu omologul său, Klaus Iohannis. Informația a fost confirmată de Administrația Prezidențială, care a publicat și programul vizitei de mâine. 

Pe 27 februarie, la doar 3 zile de la debutul invaziei în Ucraina, Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, acuzând „declarații agresive din partea țărilor NATO".