MENIU

Cod galben de furtună în București - Fenomenele extreme au făcut distrugeri - Transportul public, dat peste cap, copaci căzuți, mașini distruse

Vremea

Vremea a făcut ravagii și în București, vineri dimineață. A fost emisă o avertizare cod galben.

UPDATE: Codul galben de furtuni cu grindină emis pentru București a fost prelungit până la ora 9:20.

Cod galben valabil de la : 14-07-2023 ora 8:30 până la : 14-07-2023 ora 9:20

In zona : Mun. Bucureşti ;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse care vor acumula peste 15 l/mp, intensificări ale vântului, grindină.

UPDATE: Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, ISU B-IF a gestionat 46 de intervenții (44 în mun. București și 2 in județul Ilfov). Acestea au constat în îndepartarea a 44 de copaci căzuți, un stâlp cazut și un element de constructie. Au fost avariate 33 de autoturisme și un acoperiș. 

O persoană a fost surprinsă într-un autoturism de un copac cazut. Aceasta a fost extrasă conștientă și transportată la spital.

UPDATE: Autoritățile anunță la ora 7:20 că linia tramvaiului 41 este blocată în ambele sensuri în zona  podului Grant din Capitală. Mai mulți copaci au căzut în diferite zone al Bucureștiului și mai multe mașini au fost distruse. Pompierii intervin de urgență.

Ploi torențiale, grindină și vijelii în București și județele învecinate. Cod galben de vreme severă până la ora 7:50

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vreme severă pentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița și Teleorman. Avertizarea este valabilă vineri dimineață, până la ora 7:50, și anunță fenomene meteo extreme, cum ar fi:

- intensificări ale vântului cu rafale de peste 60 km/h și izolat 70 km/h;
- vijelie puternică, cu descărcări electrice frecvente;
- grindină de dimensiuni medii și mari;
- averse torențiale, cu peste 15 l/mp.

Zonele cele mai afectate sunt Bucureștiul și județul Ilfov, unde se recomandă prudență maximă în trafic și evitarea expunerii la intemperii. De asemenea, sunt vizate parțial și următoarele localități:

- din județul Giurgiu: Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Mihăilești, Ghimpați, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Letca Nouă, Grădinari, Răsuceni, Clejani, Mârșa, Iepurești, Cosoba, Bulbucata;

- din județul Dâmbovița: Crevedia, Ciocănești, Tărtășești, Brezoaele, Poiana, Butimanu;

- din județul Teleorman: Bujoreni.

Avertizarea de cod galben de vreme severă este emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și are ca scop informarea populației despre riscurile asociate fenomenelor meteo periculoase. 

Mai multe articole despre:
bucuresti cod galben anm