MENIU

Avertismentul unui neurolog: Trei alimente comune ar putea conține paraziți care pot trece în creier

Avertismentul unui neurolog: Trei alimente comune ar putea conține paraziți care pot trece în creier

Alimentația este o componenta esentiala a stilului de viata si sanatatii. Cu toate acestea, desi ne straduim mâncăm cat mai sanatos, este important sa ne informam exact despre ceea ce consumam. Oamenii de stiinta avertizeaza ca exista anumite alimente comune care ar putea contine paraziti periculosi.

Toți avem gustările noastre preferate. Evident, ele nu sunt întotdeauna cele mai sănătoase, dar sunt delicioase. Cu toate acestea, s-ar putea să existe mai mult decât atât pe partea negativă a gustărilor secrete decât s-a crezut inițial.

Robert Love este un neurolog ce creează videoclipuri pe TikTok, majoritatea despre creierele noastre. Într-un videoclip recent, el enumeră trei alimente pe care ar trebui să le evităm dintr-un motiv destul de sumbru. “Acestea pot conține paraziți care pot trece în creierul tău,” avertizează neurologul.

Alertă în sănătate: Creștere alarmantă a gripei sezoniere. INSP raportează peste 83.000 cazuri într-o singură săptămână!

Haideți să vorbim despre 'numărul unu' dintre alimentele periculoase, acesta fiind unul pe care probabil îl cunoașteți deja: carnea de porc. "Carnea de porc este una dintre sursele cele mai probabile de proteine ​​animale care pot conține paraziți," explică el. "Deci, dacă vrei să mănânci carne de porc, trebuie să cunoști sursa de unde provine sau să o gătești bine. Sau ar fi mai bine să eviți complet carnea de porc." 

Următorul aliment, pe care mulți oameni cred că este sănătos dar poate conține paraziți este somonul crescut în fermă.  "Spre deosebire de somonul sălbatic, care este de fapt foarte sănătos pentru tine și bun pentru creier - crescut în fermă, somonul este cultivat în aceste bazine mici și pot conține paraziți", spune doctorul.

Noua metodă parșivă a hoților de a pătrunde în apartamente. Poliția avertizează: „Nu dați curs așa ziselor oferte/donații de bunuri”

Și, în cele din urmă, o gustare ușoară pe care o puteți cumpăra la supermarketul de cartier: "Aceasta va supăra mulți oameni, dar este foarte important să știm, este sushi. Cercetările arată că persoanele care mănâncă sushi de mai multe ori pe săptămână, aproximativ 30% dintre ele au ceva tip de paraziti." Deși nu putem confirma de unde a obținut Love aceste cifre, se spune că paraziții din sushi au crescut masiv în ultimii ani conform Universității din Washington.

Încheind videoclipul cu un mesaj negativ, neurologul avertizează: "Odată ce paraziții ajung în corpul tău, pot trece în creierul tău." 

@robertwblove Avoid These Three Foods… because they can contain parasites that can cross into your brain. #parasites #brainparasites #brain #alzheimers #memory #sushi #salmon #pork #bbq #robertlove #robertwblove ♬ original sound - Robert Love
Mai multe articole despre:
creier alimente neurolog paraziti