MENIU

Avertismentul unui medic: dacă te-ai născut înainte de 1990, trebuie să faci urgent aceste analize

Profesorul Dr. Adrian Streinu Cercel, șefului Institutului Matei Blaș din București a dezvăluit care sunt persoanele care ar trebui să meargă urgent să facă anumite analize de sânge. 

„Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV pentru că înainte de acest an nu existau seringi de unică folosință și cine a făcut injecții sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri”, spune medicul, potrivit doctorulzilei.ro.

Ministerul Sănătății din România a efectuat un studiu care a arătat că au fost făcute 37.500 de teste în rândul populației care prezentau factori de risc pentru aceste infecții.

„În ceea ce privește nivelul de cunoștințe și atitudinile oamenilor vis-a-vis de cele trei virusuri, hepatita B, C și HIV, există în continuare un număr foarte mare de persoane care nu identifică în mod corect căile de transmitere ale acestor boli, nu au o percepție corectă a riscului propriu de îmbolnavire și tind să adopte atitudini nepotrivite față de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV”.