MENIU

Avertismentul OMS: Un nou VAL de Omicron cuprinde deja Europa - Toate țările vulnerabile în fața COVID-19

Avertismentul OMS: Un nou VAL de Omicron cuprinde deja Europa - Țările vulnerabile în fața COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății face un anunț neașteptat în pline relaxări după doi ani de pandemie. Un nou val de Omicron cuprinde Europa.

OMS a anuțat că un nou val Omicron de coronavirus cuprinde rapid estul Europei. Directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a anunțat că autoritățile din țările din estul Europei trebuie să accelereze vaccinarea anti-COVID-19.

În ultimele două săptămâni, au fost raportate rate tot mai mari de infecție în Europa de Est, unde, în 6 țări, inclusiv Rusia, cazurile de COVID-19 au crescut mai mult de două ori. Este vorba de Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina.

Directorul OMS pentru Europa avertizează că regiunea de 53 de țări, care se întinde până la fostele republici sovietice în Asia Centrală, a înregistrat acum peste 165 de milioane de cazuri confirmate de coronavirus și 1,8 milioane de decese legate de pandemie - dintre care 25.000 doar în ultima săptămână.

OMS a subliniat că este necesar în continuare de măsuri ca testarea rapidă și purtarea măștii.

„„Așa cum era de așteptat, valul omicron se deplasează spre est: 10 state membre estice au depistat acum această variantă. În fața valului Omicron și cu Delta încă circulând pe scară largă în Est, această situație este îngrijorătoare. Și nu este momentul să renunțăm la măsurile despre care știm că funcționează și reduc răspândirea coronavirus", a declarat, marți, Hans Kluge.

Kluge a spus că țările din Europa de Est au rămas în urmă cu vaccinarea față de celelalte țări din restul regiunii. Aici, mai puțin de 40% dintre persoanele de peste 60 de ani, din Bosnia, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan au schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, a mai spus Hans Kluge, potrivut ABCNews, care citează AP.