MENIU

Avertismentul lui Stephen Hawking: Omenirea mai poate supravieţui doar 100 de ani pe Pâmânt

Predicție uimitoare a fizicianului Stephen Hawking

Cosmologul și fizicianul Stephen Hawking susținea că, în următorii 100 de ani, oamenii trebuie să părăsească planeta Pământ, întrucât există riscul extinției.

Profesorul Hawking a făcut comentariile în cadrul show-ului BBC Tomorrow's World, în care a declarat că „timpul se termină pentru Pământ din cauza schimbărilor climatice, a suprapopulării și a altor riscuri, cum ar fi loviturile asteroizilor”. Hawking nu se află la prima declarație de acest fel. Renumitul profesor a declarat anterior că suntem la „cel mai periculos punct din istorie” deoarece „avem tehnologia necesară distrugerii planetei pe care trăim și nu am dezvoltat încă abilitatea necesară pentru a scăpa de acest lucru”. 

Stephen Hawking a murit. Fizicianul avea 76 de ani 

Omul de ştiinţă Stephen Hawking a murit, miercuri dimineaţă, relatează BBC, citând surse din familia sa. Fizicianul avea 76 de ani şi, de mai bine de 50 de ani, suferea de o boală necruţătoare, din cauza căreia nu putea să meargă şi nici să vorbească. Acesta se deplasa cu ajutorul unui scaun cu rotile şi comunica prin intermediul unui computer.

Mai multe articole despre:
Dumnezeu Stephen Hawking Stephen Hawking a murit