MENIU

Avertisment sumbru: Brexit-ul fără acord, cel mai rău pentru românii din Marea Britanie

Ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord prealabil este cel mai rău scenariu pentru români, a spus Teodor Meleșcanu, ministrul român de Externe, marți. 

Ministrul român de Externe Teodor Meleșcanu a declarat marți că cetățenii români din Marea Britanie ar putea avea probleme în cazul unui Brexit fără acord.

Meleșcanu a anticipat eșecul votului din parlamentul britanic, apreciind că cel mai probabil scenariu va fi cel al amânării ieșirii Marii Britanii din UE

”Scenariul este unul de avarie, a spus Meleşcanu. „Este posibil să fie aduse tot felul de amendamente la aceste documente şi să fie cerută prelungirea perioadei până undeva în iunie, ca să mai negocieze cu Uniunea Europeană. Ceea ce, din punctul meu de vedere, este foarte dificil. UE şi-a fixat o poziţie, negocierile s-au încheiat şi au ajuns la concluzii inclusiv ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor europeni din Marea Britanie”, a adăugat ministrul de Externe.

Ministrul a mai spus că, în cazul în care Marea Britanie va părăsi UE fără niciun fel de acord, „este posibil ca cetăţenii români să aibă probleme”. „Atâta timp cât vor exista aceste proiecte care au fost acceptate de UE şi de guvernul britanic, sperăm că pe viitor se va ajunge la o respectare a lor. E greu de spus acum ce se întâmplă. Vom vedea zilele următoate, pentru că nu sunt multe de aşteptat”.

Theresa May se confruntă miercuri cu o moțiune de cenzură, după eșecul dezastruos al votului privind acordul cu UE pe tema Brexit-ului. Șansele opoziției de a înlătura guvernul conservator sunt minime. Ce e mai complicat vine însă în următoarele zile. 

Theresa May luptă pentru supraviețuire. Viitorul Brexit-ului este incert

Mai multe articole despre:
Marea Britanie români Teodor Meleşcanu Brexit