MENIU

AVERTISMENT: Roboții vor lua locul oamenilor. Ce locuri de muncă ar putea să DISPARĂ în următorii ani

Roboți

În mai puțin de 15 ani, peste jumătate dintre slujbele pământenilor vor fi ocupate de roboți. Asta arată un studiu recent, din care rezultă că oamenii vor fi înlocuiți treptat de inteligența artificială.

Piața muncii este într-o continuă transformare, iar în perioada următoare s-ar putea să apară job-uri noi, care să fie la mare căutare în viitor, potrivit specialiștilor. Totodată, job-uri care deja există s-ar putea transforma fundamental în următorii 4-5 ani sau chiar să dispară în totalitate. 

Printre job-urile noi, care urmează să fie la mare căutare, se numără, spre exemplu, cel de specialist în inteligență artificială sau de specialist în transformare digitală. 

La popul opus stau job-urile mai vechi, care ar putea fi înlocuite la un moment dat de inteligența artificială. Aici pot fi incluse job-urile din domeniul Retail, aici fiind incluse posturile de casier, contabil sau operator call-center.

De asemenea, potrivit specialiștilor, în următorii ani ne așteptăm ca multe poziții să fie ocupate de roboți. Mai exact, mai bine de un sfert (peste 25%) dintre posturi ar putea fi ocupate de inteligență artificială până în anul 2025 și până în anul 2035 mai bine de jumătate (peste 55%).