MENIU

Avertisment pentru şoferi: ce se întâmplă, sâmbătă, pe Valea Prahovei

Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la ora 10.30, pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier era intens pe sensul de mers București - Brașov. Se circula în coloană la intrarea în Comarnic dinspre Ploiești și în stațiunea Bușteni.

În județul Olt, vizibilitatea este sub o sută de metri pe DN65 Slatina — Pădurea Sarului și pe DN64 Găneasa — Grădinari. În condiții similare se circulă și în județul Gorj, pe DN66 Vârț — Turceni, dar și județul Vâlcea, pe unele tronsoane ale drumurilor naționale DN64, DN67 și DN7 (exceptând Valea Oltului). În plus, carosabilul este umed, temperaturile încă sunt scăzute și există risc de formare a poleiului.

Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări nowcasting referitoare la ceață, dar și la condiții de formare a poleiului, pentru județele Alba, Harghita, Maramureș, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Caraș-Severin și Vâlcea.

Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanța în mers, să nu bruscheze comenzile, să nu se angajeze în depășiri riscante și să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ și pe cele de ceață.

Mai multe articole despre:
Valea Prahovei