MENIU

Avertisment DUR al premierului unui stat european: care este următoarea țintă a Rusiei, dacă Ucraina este înfrântă

Eduard Heger, premierul Slovaciei/ Foto: Twitter

Semnal de alarmă lansat de autoritățile unui stat european. Slovacia este următoarea țintă a Rusiei dacă Ucraina va fi învinsă, de Rusia, potrivit avertismentului lansat, miercuri, de premierul slovac Eduard Heger, citat de CNN. 

„Dacă Ucraina eșuează, urmează Slovacia. Ei (ucrainenii -n.r.) trebuie să câștige”, le-a spus premierul slovac liderilor europeni reuniți la Forumul Economic Mondial de la Davos.

El a criticat statele europene pentru că se bazează prea mult pe energia rusească și i-a îndemnat pe liderii UE să înceteze să mai facă compromisuri de la principiile lor atunci când au de-a face cu Rusia.

„Practic, ne-am tranzacționat valorile pentru gaz și petrol ieftin, pentru prea mult timp. Compromisul cu Putin a provocat un război în Ucraina. Oamenii mor.Ucrainenii își vărsă propriul sânge pentru valorile noastre, pentru ca noi să nu fim nevoiți să o facem”, a afirmat Eduard Heger.

În context, oficialul slovac a cerut UE să colaboreze cu Ucraina și cu țările din Balcanii de Vest pentru a ajunge la „reguli standardizate, astfel încât acestea să poată adera la Uniunea Europeană”.