MENIU

Avertisment DUR al Comisiei Europene pentru România: "VEŢI PIERDE BANI!"

De ce riscă România să piardă bani de la UE

România ar putea pierde fondurile europene neutilizate, avertizează Comisia Europeană. Î

ntr-o scrisoare din 8 ianuarie 2014, un oficial al Comisiei îi transmite ministrului român al Fondurilor Europene că ţara noastră trebuie să depună în 2014 noi proiecte, pentru a acoperi alocările acordate ţării noastre şi neutilizate încă. În caz contrar, România ar trebui să plătească proiectele cu bani de la bugetul de stat.

Potrivit Comisiei Europene, riscul de a nu finaliza proiectele nou lansate sau deja adoptate până la sfârşitul anului 2015 ar trebui să fie gestionat cu atenţie.

"În cazul proiectelor neterminate, beneficiarii şi autorităţile române ar trebui să-şi asume responsabilitatea financiară de a le finaliza, pentru a nu pierde finanţarea deja rambursată. De aceea, fiecare proiect are nevoie de monitorizare atentă şi de măsuri corectoare," se arată în scrisoarea Comisiei Europene către ministrul Eugen Teodorovici, citată de Hotnews.ro.

,,Ambele părţi au fost de acord ca în această etapă a punerii în aplicare, riscul de a nu finaliza proiectele nou lansate sau deja adoptate până la sfârşitul anului 2015 ar trebui să fie gestionat cu atenţie. În cazul proiectelor neterminate, beneficiarii şi autorităţile române ar trebui să-şi asume responsabilitatea (financiară) de a le finaliza, pentru a nu pierde finanţarea UE deja rambursată. De aceea, fiecare proiect are nevoie de monitorizare atentă şi de măsuri corectoare".

Mai multe articole despre:
Comisia Europeană CE