MENIU

Avertisment de la Tiraspol pentru Maia Sandu și Zelenski după atacurile din Transnistria: Nu cedați provocărilor! Vor să ne atragă în conflict!

Avertisment de la Tiraspol pentru Maia Sandu și Zelenski după atacurile din Transnistria

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a avertizat marți că atacurile din ultimele zile din regiunea separatistă Transnistria sunt „provocări” pentru a atrage Ucraina în acest conflict. Acesta a transmis un mesaj către Kiev dar și către Chișinău. Krasnoselski dă vina pe Ucraina că „ar provoca” atragerea în război a Republicii Moldova.

Liderul politic al Tiraspolului a făcut un apel către Chișinău pentru a „nu se lăsa provocat” de aceste atacuri, iar conducerii Ucrainei i-a transmis că „investighează aceste atacuri”, scrie Unimedia.info.

Potrivit primelor informații, ”urmele acestor atacuri” duc la Ucraina și au loc pentru a atrage statul în război, susține Krasnoselski.

După incidentele din ultimele zile, care au dus la instituirea unui ”cod roșu de pericol terorist" pentru 15 zile, liderul politic de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a transmis un mesaj și pentru Republica Moldova. El a îndemnat autoritățile de la Chișinău să nu se lase provocate.

”După trei decenii de viață pașnică, după încheierea războiului din 1992, Transnistria a devenit ținta atacurilor teroriste. Ieri și astăzi, pe 25 și 26 aprilie, instituții ale statului - Ministerul Securității Statului și o unitate militară, precum și o obiect ce aparține Federației Ruse - Maiac au fost supuse atacurilor teroriste”, a spus Krasnoselski, citat de Unimedia.info.

„Vreau să mă adresez conducerii Republicii Moldova. Nu cedați provocărilor, nu lăsați Moldova să fie atrasă în agresiune împotriva Transnistriei. Încă trebuie să ne amintim despre formatele noastre pașnice: atât „1 + 1”, cât și „5 + 2”, și despre munca grupurilor relevante în dezvoltarea formatului „5 + 2”, trebuie să rezolvăm problemele celor două state ale noastre, prevenind în același timp orice agresiune care ar putea deveni prologul unui mare război – în niciun caz. Trebuie să fim de acord - să cădem de acord asupra păcii în primul rând și să păstrăm această pace”, a transmis Vadim Krasnoselski, liderul politic de la Tiraspol, potrivit Unimedia.info.

„Vreau să fac și un apel la conducerea Ucrainei. Vă rog să investigați aceste atacuri”, a declarat liderul politic din Tiraspol.

„După cum au arătat primele concluzii ale măsurilor operaționale și de investigare urgente, urmele acestor atacuri duc în Ucraina. După izbucnirea ostilităților din Ucraina, Transnistria și-a menținut neutralitatea și a declarat în mod deschis acest lucru - că nu suntem agresori, că Transnistria nu a plănuit și nu are de gând să-și atace vecinii. Am primit refugiați. În prezent, aproximativ 25.000 de locuitori ai Ucrainei se află în Transnistria, unde primesc sprijinul corespunzător din partea statului.

Toată lumea este conștientă de acest lucru. Presupun că cei care au organizat acest atac au scopul de a implica Transnistria în conflict. Și pot spune cu încredere că nu va funcționa. Cu siguranță îi vom găsi pe toți cei care sunt complici la aceste acte criminale. Dar nu le va reuși să ne atragă în conflict”, a adăugat acesta. 

Avertismentul de la Tiraspol vine după ce în regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de „pericol terorist” în stânga Nistrului pentru 15 zile. Tiraspolul a anunțat deja trei atacuri înregistrate: cel de la sediul MGB - Ministerul Securității, din orașul Grigoriopol și atacul de la Pașcani.