MENIU

Avem un dovlecel. Ce beneficii îţi aduce?

Avem un dovlecel. Ce beneficii îţi aduce? 

Dovlecelul este una dintre puținele legume cu o valoare nutritivă reală, datorită complexului de nutrienți: vitamine (A, B, C, E) și minerale (magneziu, potasiu, fosfor). 

Pentru mulți dintre noi, nu este decât o legumă, pe care de multe ori chiar o uităm sau o neglijăm când vine vorba de supe, ciorbe sau alte rețete culinare.

1. Lupta împotriva îmbătrânirii – datorită aportului de antioxidanți (vitaminele A, E, C) consumul constant de dovlecei ne asigura încetinirea procesului de îmbătrânire celulară și lupta eficient împotriva radicalilor liberi care ne amenință zilnic sănătatea.

2. Stimulează digestia – digestia corectă a alimentelor este un pas important pentru o alimentație sănătoasă, de aceea alimentele bogate în fibre reprezintă cea mai bună alegere. Dovlecelul, este unul dintre acestea, aportul de fibre fiind însoțit de numeroase vitamine și minerale care întăresc sistemul imunitar.

3. Reglează tensiunea arterială – prin conținutul de magneziu și potasiu, dovlecelul consumat de 2-3 ori pe săptămâna ne ajută să ținem sub control tensiunea arterială, reducând astfel riscul unui accident cerebral.

4. Ajută la vindecarea gastritei – sucul de dovlecel este un veritabil pansament gastric, în special pentru un stomac afectat de gastrită, ajutând la vindecarea rănilor superficiale și reducând inflamatiile.

5. Menține vederea sănătoasă – prin conținutul de carotenoizi (luteină) consumul constant de dovlecei îmbunătățește circulația sangvină la nivelul ochilor.

 

 

Sursa

Mai multe articole despre:
beneficii dovlecel ce să faci cu un dovlecel