MENIU

Avem o sfeclă. Ce facem cu ea că să fie delicioasă?

Avem o sfeclă. Ce facem cu ea că să fie delicioasă?

Sfecla poate fi o garnitură gustoasă, ieftină şi foartă sănătoasă pentru orice preparat de bază. Dacă luăm în calcul că aduce mesei şi un plus de culoare, atunci nu există niciun motiv pentru care nu am consuma sfeclă cel puţin o dată pe săptămână.

Cum preparăm sfecla?

Coaptă în cuptor

Sfecla coaptă în cuptor este cea mai bună variantă pentru că dulceaţa ei naturală va fi completată de textura dată de caramelizare.

Pentru a coace sfecla trebuie să o speli foarte bine şi să o îmbraci în folie de aluminiu. Apoi o pui la cuptor la 200 grade celsius pentru 40 de minute. Ca să verifici dacă este fata, înfige în ea o furculiţă. Sfeclele mai mari vor avea nevoie de mai mult timp de coacere. Când sunt gata, le scoţi din folie şi le laşi să se răcească puţin înainte de a le curăţa de coajă.

Sfecla coaptă poate fi consumată ca atare, dar o poţi face şi salată cu ulei, sare, piper, hrean şi oţet. Îi mai poţi adăuga şi salate verzi. Gustul sfeclei se combină foarte bine şi cu el al oului fiert.

În oala instant

Dacă te hotărăşti să foloseşti oala instant, ai scăpat de orice grijă, iar sfecla ta îşi va păstra toate aromele. Trebuie să o speli bine şi apoi să pui apă suficientă în oală. În 18 minute vor fi gata sfeclele mici, în 22 cele mai mari.

Sfecla fiartă

Pentru a fierbe sfecla, trebuie să o speli şi să o cureţi de coajă. Le acoperi cu apă, pui şi un praf de sare şi le lasă să fiarbă aproximativ 12 minute. Când se răcesc le feliezi sau dai prin răzătoare şi le mănânci cum vrei tu.

Sursa: gustarte.ro

Mai multe articole despre:
salată SFECLĂ sfeclă roşie