MENIU

Avem dovada. Deputații PSD au avut ORDIN să treacă cu tancul peste legile justiției

Legile Justiției, adoptate pe site-ul Camerei Deputaților

La scurt timp după momentul de reculegere din Parlament, deputații alianței de guvernare PSD - ALDE, susținuți de UDMR, au dat startul unui nou asalt asupra legilor Justiției. Au adoptat prelungirea programului de lucru și au trecut la  îndeplinirea "ordinului pe unitate": adoptarea celor peste 100 de articole din statutul magistraților. Au pierdut din vedere un amănunt însă, care le-a scos la iveală planul ascuns.

Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor și procurorilor a fost adoptată miercuri pe articole într-o ședință maraton care a durat aproape 13 ore, votul final fiind însă amânat pentru ca PSD-ALDE-UDMR nu au reușit să strângă suficienți deputați pentru a adopta actul normativ.

Parlamentarii Puterii nu au luat în calcul posibilitatea prelungirii ședinței și nu își imaginau că nu vor duce ordinul la bun sfârșit. Misiunea urgentă trasată de Liviu Dragnea a lăsat urme pe site-ul Senatului: acolo legea a apărut încă de ieri, după ora 18, ca fiind deja adoptată!

„În jurul orelor 19:00, în ciuda faptul că în Parlament încă se votau amendamentele la Statutul judecătorilor și procurorilor, pe site-ul Senatului această lege apărea ca fiind deja adoptată. Acest lucru demonstrează lipsa totală de respect pe care cei din majoritatea PSD-ALDE o au față de lege, față de Constituție și față de românii care i-au votat", spune și deputatul liberal Pavel Popescu.

Opoziția se luptă încă de la începutul anului cu un mod dictatorial de lucru în Parlament. "Ne-am obișnuit să vedem cum lucrările sunt conduse cu pumnul, ne-am obișnuit să vedem cum rapoartele comisiilor parlamentare sau a comisiilor speciale sunt modificate abuziv și ajung în plen sub o altă formă decât cea votată sau că reprezentanților opoziției nu le este permisă susținerea unor amendamente în plen", spun reprezentanții Opoziției.

„În acest an, parlamentarii PSD-ALDE au votat fără să clipească rapoarte ce însumau sute de pagini, fără să aibă posibilitatea de a afla ce se află acolo. Singurul motiv pentru care votau era că așa le spuneau păstorii", arată deputatul liberal.

Mai multe articole despre:
legile Justitiei modificări legile justiţiei