MENIU

Autorul atacurilor armate din Christchurch, Noua Zeelandă, condamnat la închisoare pe viață

Autorul atacurilor armate din Christchurch, Noua Zeelandă, condamnat la închisoare pe viață

Bărbatul responsabil pentru două atacuri armate ucigaşe asupra a două moschei din Christchurch, Brenton Tarrant, a fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat după uciderea a 51 de musulmani, în 2019, în Noua Zeelandă, anunţă agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres. 

„Este de competenţa Curţii să aducă un răspuns de respingere fermă acestor fărădelegi atât de atroce”, a declarat judecătorul Cameron Mander pronunţând această pedeapsă fără precedent în istoria judiciară a Noii Zeelande.

Magistratul, care a subliniat greul tribut plătit de comunitatea musulmană neozeelandeză, a afirmat că autorul masacrului a eşuat însă în promovarea ideologiei de extremă dreaptă.

Vă reamintim că la 15 martie 2019, australianul Brenton Tarrant, susţinând că face parte din mişcarea supremaţiei albilor, a deschis focul cu sânge rece în două moschei din acest oraş din sudul Noii Zeelande, în cursul rugăciunilor de vineri, omorând 51 de persoane.

El a fost găsit vinovat de 51 de crime, 40 de tentative de omor şi de un act terorist, după ce în martie a pledat vinovat, mai arată sursa citată. 

Mai multe articole despre:
noua zeelandă atac armat