MENIU

Autorizarea la ASF se va face exclusiv online, dispare dosarul cu șină

Sediul central al ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară a lansat un instrument online, care facilitează procesul de autorizare pe piaţa financiară non-bancară. Acesta face parte din strategia ASF de digitalizare a activităţii. 

Pe noua secțiune a rubricii Autorizări se regăsește o listă cu toate documentele necesare în procesul de autorizare pe toate cele trei piețe, precum și cu toate actele normative care guvernează acest proces. Totodată, în secţiunea online vor putea fi încărcate documente și vor putea fi utilizate semnăturile electronice.

"Trăim în ţara vitezei mari a transferului de date mobile şi în acelaşi timp a dosarelor cu şină. Ştirea bună este că punem la dispoziţia tuturor celor care au nevoie să se autorizeze, indiferent de natura pieţei în care activeză, respectiv piața pensiilor private, sau piaţa de asigurări, sau piaţa de capital, punem la dispoziţie o aplicaţie online care le permite să vizualizeze întregul set de documente necesare avizării. Acesta este primul pas, pentru că noua secţiune se va transforma într-un portal, prin care toatele actele necesare avizărilor se vor putea depune online, prin intermediul acestei aplicaţii. (...) Astfel, cei care au nevoie de astfel de informaţii, vor regăsi cocret în ce categorie se regăsesc: asiguratori, intermediari, servicii şi activităţi în piaţa de capital, sau cei care interacţionează în sectorul pensiilor private, vor identifica foarte limpede lista tuturor documentelor de care au nevoie pentru autorizare. Vom scăpa de dosarele cu şină", a declarat, în direct la Realitatea Plus, Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF.