MENIU

Autoritățile nipone, în ALERTĂ: Japonia a raportat 1.200 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 în 24 de ore

Autoritățile nipone, în ALERTĂ: Japonia a raportat 1.200 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 în 24 de ore

Japonia a înregistrat, marți, un număr de 1.240 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și șase decese, autoritățile nipone recunscând că țara se luptă cu un vârf recent de infecții cu COVID-19, potrivit CNN. 

Cifrele date publicității marți ridică totalul național al cazurilor de coronavirus confirmate la 41.841 și pe cel al deceselor la 1.035, țara clasându-se, în continuare, pe locul 50 în lume în topul statelor cel mai afectate de pandemie.

Din noile cazuri raportate, un sfert provin din capitala țării, Tokyo. De fapt, aceasta este a opta zi consecutivă în care Tokyo a înregistrat peste 200 de cazuri noi zilnice.

Două treimi dintre cazurile raportate sunt de proveniență necunoscută, ceea ce înseamnă că autoritățile nu au putut afla încă sursa infecției, a declarat guvernul metropolitan.

Alte orașe importante, precum Osaka, au înregistrat, de asemenea, un număr mare de cazuri noi, fapt ce a stârnit îngrijorarea politicienilor locali. Guvernatorul prefecturii Kanagawa, care este vecin cu Tokyo, a spus că se așteaptă ca ascensiunea cazurilor din Tokyo să treacă și "grani\"ele" prefecturii sale.

Timp de mai multe luni, Japonia părea să țină virusul, în mare parte, sub control. De-a lungul lunilor mai și iunie, cifrele zilnice au crescut ușor, variind între 20 și 60 pe zi.

Cifrele caurilor noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2 au trecut de 100 PE 30 iunie, iar de atunci au continuat să tot crească, sărind de sută în câteva săptămâni.

Mai multe articole despre:
japonia coronavirus