MENIU

Autoritățile indiene au arestat un porumbel și l-au ținut prizonier 9 luni. Inele legate de picioarele păsării i-au pus în alertă

Autoritățile indiene au arestat un porumbel și l-au ținut prizonier 9 luni

Un porumbel a reușlit să pună pe jat autoritățile Indiei. Acestea au reținut pasărea pentru nouă luni sub suspiciunea că este spion al Chinei.

Alerta a fost declanșată de polițiști în urma descoperirii unor inele legate de picioarele porumbelului, având inscriptionate cuvinte care păreau a fi de proveniență chineză.

Detectivii au avut bănuieli că porumbelul ar fi fost implicat în activități de spionaj și l-au capturat. Cu toate acestea, după mai multe luni s-a dovedit că pasărea era, de fapt, un porumbel de curse din Taiwan, care a reușit să scape și să zboare în India.

Primarul din Botoşani, denunţat la DNA de soţul candidatei care ar fi primit subiectele la concurs. Femeia i-ar fi amantă

În cele din urmă, poliția a dat aprobarea pentru transferul păsării către Societatea pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale din Bombay, unde medicii au reușit să o elibereze.

În 2020, un alt porumbel care aparținea unui pescar pakistanez a fost capturat de indieni. În urma unei investigații s-a descoperit că pasărea nu era spion, ci pur și simplu zburase peste granița dintre țări.

De unde se trage spaima indienilor? Porumbeii au fost folosiți în aceste scopuri de-a lungul istoriei, inclusiv de forțele britanice în Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial pentru a transmite mesaje.

O profesoară de franceză de 26 de ani a pus pe jar părinții din Brașov. Tânăra a fost reclamată că i-a învățat expresii vulgare pe minori

Mai multe articole despre:
porumbel india spion spion chinez