MENIU

Autoritățile franceze au luat o măsură drastică din cauza epidemiei cu noul coronavirus

Asociaţiile chineze din Paris au anulat parada Anul Nou Lunar din cauza epidemiei cu noul coronavirus, a anunţat primarul oraşului Anne Hidalgo

„M-am întâlnit cu comunitatea chineză din Paris. Sunt foarte îngrijoraţi şi au decis să anuleze parada care era programată să aibă loc în această după-amiază în Place de la Republique. Chiar nu au dispoziţia necesară să petreacă acum”, a declaratat Anne Hidalgo la radio Europa 1.

Şi oraşul Bordeaux din sud-vestul Franţei a anulat, sâmbătă, planurile pentru festivităţile Noului An Chinezesc pentru a reduce riscul infectării cu noul coronavirus şi în semn de susţinere faţă de victimile din China, a explicat primarul din Paris, scrie Mediafax.

În acest moment au fost confirmate peste 2.000 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56, potrivit datelor făcute publice duminică de autorităţile de la Beijing.

În Franţa, trei persoane au fost infectate, toţi cetăţeni de naţionalitate chineză. Doi sunt internaţi într-un spital din Paris, iar unul în Bordeaux.

Mai multe articole despre:
franta coronavirus