MENIU

Autoritățile croate confirmă PRĂBUȘIREA avionului de mici dimensiuni, dispărut duminică de pe radare: toți cei 4 membrii ai echipajului, morți

Avion - imagine de arhivă

Toate cele patru persoane de la bordul avionului german de mici dimensiuni dispărut, duminică, de pe radare au murit, după ce aeronava s-a prăbuşit la sud de Zagreb. Informația a fost confirmată, luni, de apărarea civilă din Croaţia, potrivit dpa.

Avionul decolase din oraşul de coastă Split (Croaţia) şi se îndrepta spre Germania. Epava a fost găsită luni dimineaţa, în satul Brocanac, la 100 de km la sud de capitala croată.

La căutare au participat 400 de persoane şi s-au folosit chiar și drone. Operaţiunile de căutare au fost însă îngreunate de vremea rea şi de terenul dificil din zona prăbuşirii.

"Am sperat şi ne-am temut împreună cu familia pilotului, ne-am dat unii altora curaj şi speranţe în comunitatea clubului aviatic sportiv. Acum, cele mai mari temeri ale noastre au fost confirmate", a afirmat Reinhard Sablowski, președntele clubul de sporturi aeriene Bayer din Leverkusen.

Din informațiile existente, pilotul era un aviator cu experienţă şi un membru "foarte apreciat, popular şi devotat" al clubului.

Cât îi privește pe cei trei pasageri, se pare că erau cunoştinţe de-ale sale.