MENIU

Reuniune extraordinară la Agenția Europeană a Medicamentului pentru vaccinarea COVID-19 cu AstraZeneca

Ședință COVID-19 la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) Foto: ema.europa.eu

Autoritatea Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că organizează o reuniune extraordinară pentru concluzii privind utilizarea vaccinului AstraZeneca. Decizia a fost luată după ce în ultimele zile mai multe ţări au suspendat utilizarea acestuia din cauza îngrijorărilor legate de cheaguri de sânge ca posibile efecte ale vaccinării, adăugând că beneficiile vaccinului depăşesc întotdeauna riscurile.

 

Comitetul de siguranţă al EMA va revizui în continuare informaţiile mâine şi a convocat o reuniune extraordinară joi, 18 martie, pentru a concluziona informaţiile colectate şi pentru a stabili orice alte acţiuni care ar putea fi necesare.

„Comitetul de securitate al EMA va examina informaţiile mai detaliat mâine (marţi-n.red.) şi a convocat o reuniune extraordinară joi, 18 martie, pentru a ajunge la o concluzie asupra informaţiilor colectate şi asupra oricărei alte acţiuni care ar putea fi necesară”, a anunțat agenția europeană, într-un comunicat de presă.

În timp ce investigaţia sa este în desfăşurare, Agenţia Europeană pentru Medicamente rămâne de părere că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19 sunt mai mari decât riscurile de reacţii adverse.

Reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că marți organizează o reuniune specială a experților săi în vaccinare pentru a studia siguranţa vaccinului produs de AstraZeneca.

Citește și Organizaţia Mondială a Sănătăţii, reuniune de urgență marți pentru analizarea siguranței vaccinului de la AstraZeneca

După ce numărul țărilor europene a ajuns la 17, după ce Germania, Spania, Italia și Franța au anunțat luni că suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, OMS a lansat un apel pentru a nu se întrerupe.

Citește și Suspendări pe bandă rulantă la vaccinarea cu AstraZeneca! După Germania, Franța, Italia și Spania anunță oprirea administrării vaccinului

Organizația Mondială a Sănătății a făcut luni un apel la țările lumii să nu întrerupă campaniile de vaccinare și imunizarea cu serul AstraZeneca din cauza îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse.