MENIU

Autoritățile sunt în alertă! Pericol de West Nile în România

Țânțarii s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie. În Iași, medicii de la Boli Infecțioase sunt în alertă și au luat deja primele măsuri pentru a asigura asistența de urgență, în caz de nevoie. Țânțarii pot fi purtători ai virusului West Nile, care în unele cazuri s-a dovedit fatal. 5 oameni au murit anul trecut, numai în Iași.

Virusul West Nile se transmite doar prin înțepătura de țânțar și nu există un vaccin sau tratament antiviral. Deși în cele mai multe cazuri infecția nu este periculoasă, pentru persoanele care au și alte afecțiuni medicale virusul poate cauza decesul. Cei care au febră, vărsături și dureri de cap ar trebui să meargă de urgență la spital.

Direcția de Sănătate Publică Iași a cerut aplicarea protocoalelor medicale în caz de urgență, în Spitalul de Boli Infecțioase. Așadar dacă există suspiciunea de encefalită sau meningită, pacienților li se fac analize complexe. Autoritățile locale spun însă că au făcut dezinsecție la timp și că oamenii sunt înțepați pentru că ies din oraș.

Anul trecut au fost raportate 277 de cazuri de infecție cu virusul West Nile. 42 dintre bolnavi au murit în urma complicațiilor.

Mai multe articole despre:
România alertă virus ţânţar West Nile