MENIU

Autobuzele RATB, cuptoare pe roţi

Primele bat salariulla RATB

Dacă afară simţim că ne topim din cauza căldurii excesive din aceste zile, în mijloacele de transport din Capitală senzaţia e una de sufocare.

Cele mai multe autobuze, tramvaie şi troleibuze RATB nu au aer condiţionat. Instalaţiile fie s-au defectat, fie pur şi simplu nu există, transmite Realitatea TV.

Se întâmplă în condiţiile în care RATB cere călătorilor să plătească pentru a beneficia de un transport public civilizat.

Sunt ruginite, imbacsite, neigienizate probabil de ani de zile, nu au aer conditionat, dar calatorii trebuie sa plateasca 1 leu 30 pentru fiecare calatorie, iar, pe luna, abonamentul costa 50 de lei.

Acestea sunt condiţiile de transport public în Capitală. Dintre cele aproape 2.000 de tramvaie, troleibuze şi autobuze, doar un sfert sunt dotate cu aer condiţionat. Mai grav, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit că o parte din mijloacele de transport în comun pun literalmente viaţa oamenilor în pericol.

Pentru aceste abateri, ANPC a amendat Regia de Transport Public a Capitalei cu 150.000 de lei, iar 15 autobuze, troleibuze şi tramvaie nu au mai fost lăsate să iasă din depou.

Din păcate, aproape trei sferturi din flota RATB este învechită şi ar trebui înlocuită. Cele mai vechi mijloace de transport în comun din Bucureşti sunt tramvaiele, multe dintre acestea construite pe vremea lui Ceauşescu.

Mai multe articole despre:
RATB canicula