MENIU

Austriecii care au devastat o arie protejată din Bihor sunt căutați prin Europol

Ofițerii Europol au fost solicitați să-i caute pe austriecii care au intrat ilegal cu bolizi de off road în ariile protejate din România. Concursul a fost oprit de autorități după o intervenție în forță a jandarmilor și poliției.

Garda de Mediu Bihor intenționează să solicite sprijinul Europol pentru a sancționa organizatorii austrieci ai unui concurs de off-road desfășurat săptămâna trecută în mai multe județe din România, inclusiv în Bihor. Participanții pasionați de experiențe extreme în natură vor primi amenzi pentru accesul cu mașinile de teren în zona protejată a Muntelui Șes, o acțiune complet interzisă.

Cei cinci șoferi austrieci vor fi aspru sancționați pentru că au intrat în mai multe arii interzise în cadrul unui concurs de off-road organizat în județul Bihor. Mai exact, organizatorul concursului s-a ales cu o amendă în valoare de 5.000 de lei iar șoferii au primit o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Concursul off road, Trofeul Supercarpați a fost oprit. Austriecii au sfidat autoritățile române și l-au organizat în țara noastră într-o arie sălbatică. Concursul a fost sistat pentru că nu există autorizație pentru desfășurarea lui. 

Deși alte țări au interzis acest concurs deoarece poate avea urmări grave asupra mediului, austriecii vin an de an în țara noastră, unde își etalează mașinile de teren în valoare de zeci de mii de euro. Totul, după ce legislația în vigoare limitează accesul cu mașinile de teren în păduri și pe pajiști și mai ales în parcurile naționale și ariile naturale protejate. Amenzile sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. În anul 2016 austriecii au fost amendați cu 10.000 de lei pentru că au organizat concursul și atunci, în mod ilegal. 

Mai multe articole despre:
off road europol garda de mediu amenzi arie protejata