MENIU

Aurel Tămaş: Judo e un sport elegant, pe care-l practică şi şefii de stat

Aurel Tamas, la Campionatele nationale de judo

Cântărețul de muzică populară Aurel Tămaș, unul dintre cei care au oferit medalii la Campionatele Naţionale de Judo desfăşurate în weekend la Cluj-Napoca, este mândru că România excelează în domenii ca judo-ul, sport practicat chiar şi de şefi de stat - cazul preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Cântărețul de muzică populară Aurel Tămaș, unul dintre cei care au oferit medalii la Campionatele Naţionale de Judo desfăşurate în weekend la Cluj-Napoca, este mândru că România excelează în domenii ca judo-ul, sport elegant, practicat chiar şi de şefi de stat - cazul preşedintelui rus, Vladimir Putin.

"Sunt bucuros că acest campionat se ţine la Cluj. La noi în Ardeal, trânta dreaptă era împământenită ca mod de a ne afişa care era mai bărbat unul decât celălalt. De când eram mic la şcoală, era trânta dreaptă şi erau reguli şi acolo. Ne fixam mâinile şi stabileam cum să ne prindem ca să nu-l dezavantajăm pe celălalt", a declarat Aurel Tămaș.

Cantautorul ardelean crede că se va vedea un salt calitativ la Federaţia de judo după alegerea lui Cozmin Guşă ca preşedinte şi îl felicită şi Hamza Karimov, vicepreşedintele federaţiei, spunând că azerii sunt un popor extraordinar, luptător, cu verticalitate şi caracter, lucru care ar trebui să ne anime şi pe noi.

"Noi suntem o genă de oameni luptători, am luptat de când suntem, ca urmaşi ai dacilor liberi, ca să apărăm ceea ce avem de mii de ani. E îmbucurător când vezi că se apleacă oamenii şi inclusiv mass-media pentru a susţine un sport elegant. Judo este un sport elegant, bărbătesc, dar e practicat şi de femei. Este plăcut să vezi că România excelează în asemenea domenii. Într-un sport pe care şi şefi de stat îl practică, cum este vecinul nostru domnul Putin. Când o să iasă la pensie, vreau să mă iau la trântă cu Putin", a mai spus Aurel Tămaş.

Tămaş spune că are foarte mulţi prieteni printre practicanţii de judo. "Îl felicit pe Cozmin Guşă că se implică în acest domeniu. E minunat când simţi că rămâne ceva după tine. Dacă fiecare putem face câte ceva, gena şi naţia română o să meargă înainte, o să exceleze", a precizat cântăreţul de muzică populară.

250 de sportivi s-au întrecut în weekend la Campionatele Naţionale de Judo, desfăşurate la Cluj-Napoca. Marii câştigători ai categoriei Open au fost Daniel Natea şi Alexandra Mazilu. Cele mai spectaculoase partide de judo au fost transmise în direct de Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
judo aurel tămaş campionat de judo