MENIU

Augustin Zegrean, despre conflictul Dăncilă-Iohannis: „Iar ne împotmolim!”

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean a explicat posibilele urmări ale ultimului conflict dintre cele două palate, la postul B1. Zegrean a vorbit despre variantele pe care le are la dispoziție președintele Klaus Iohhannis după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va sesiza CCR cu privire la conflictul cu șeful statului.

"Dacă la Curte se va stabili că este un conflict, va obliga părțile să iasă din conflict, îndeplinindu-și atribuțiile prevăzute de lege și de Constituție. Dacă CCR va spune că nu e nici un conflict, lucrurile vor rămâne așa cum sunt”, a spus Zegrean.

„Dacă ne referim la prima variantă, Curtea va spune cum să se iasă din conflict. Și dacă e vorba de refuzul președintelui de a numi interimarii, dacă CCR va spune că trebuie să-i numească, președintele va trebui să-i numească pentru că, altfel, încalcă Constituția, care e general obligatorie”, a mai declarat fostul președinte CCR.

„Iar ne împotmolim, Curtea nu va da mai repede o lună de zile. E un lucru care nu funcționează, cineva nu înțelege lucrurile", a concluzionat Augustin Zegrean.

Viorica Dăncilă a anunțat în seara zilei de miercuri că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională a României după ce președintele Klaus Iohannis nu a anunțat dacă acceptă sau nu miniștrii interimari propuși de premier.

Dăncilă, replică devastatoare: "Iohannis are obsesia blocajelor. Vom sesiza CCR!"