MENIU

Augustin Zegrean, anunţ-bombă: Iohannis poate respinge nominalizarea Olguţei Vasilescu

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, este de părere că preşedintele Klaus Iohannis ar putea respinge, fără să încalce Constituţia, nominalizarea Liei Olguţa Vasilescu la ministerul Dezvoltării. 

Într-o intervenţie la Realitatea TV, Zegrean a explicat că nominalizarea poate fi respinsă, pentru că este prima propunere, în condiţiile în care şeful statului nu a semnat decretul de revocare a titularului de la Transpoturi.

"Pentru că este o primă propunere, miniştrii nu au fost revocaţi, nu se pune în discuţie numirea altor persoane. Conformn articolul art. 85 din Constituţie. vorbim despre situaţia de remaniere guvernamentală. Acolo spune că în caz de remaniere sau de vacantare a funcţiei, preşedintele revocă sau numeşte, după caz, la propunerea prim-ministrului. Propunerea vine de la prim-min, dar decizia e a președintelui," a explicat Zegrean.

"Există o decizie a CCR din 2007, care spune ca preşedintele nu are drept de veto, dar poate să ceară premierului să vină cu o altă propunere. Deci preşedintele poate să analizeze dosarul şi să numească sau nu să numească."

Mai multe articole despre:
null