MENIU

Audieri-maraton în Parlament pentru președinții interimari de la TVR și SRR după ce Doina Gradea și Georgică Severin au fost demiși

Audieri-maraton în Parlament pentru președinții interimari de la TVR și SRR

Comisiile parlamentare reunite pentru cultură au început, marţi, la ora 19,00, pentru audierea candidaţilor pentru funcţiile de director general interimar la Societăţile Române de Televiziune şi Radiodifuziune.

Candidații urmează să fie votați de plenul Parlamentului la ora 19,30, au decis Birourile permanente reunite.

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune și ale Societății Române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. 

CINE este în cursă pentru TVR și Radio - Ramona Săseanu (PNL) și Liviu Popescu (USR-PLUS) 

Comisiile pentru cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins anterior rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2017, 2018 şi 2019. În cazul în care plenul va respinge și rapoartele pentru radioul public, atunci, pe lângă demiterea Doinei Gradea de la TVR, va fi demis și Georgică Severin de la Radio, amândoi fiind numiți în 2017 de PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

Biroul executiv al PNL a decis ca Ramona Săseanu să preia interimar, timp de şase luni, şefia TVR, iar USR-PLUS au decis să-l propună pe Liviu Popescu, pentru interimatul de 6 luni la SRR.

Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale TVR și SRR! Doina Gradea și Georgică Severin, demiși - CINE îi înlocuiește