MENIU

Audiere BOMBĂ în Parlament pentru Mugur Isărescu

Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, anunță că l-a chemat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să dea explicații, după ce Banca Națională a recunoscut faptul că opt bănci străine care operează în România au acționat concertat pentru a ține România în sub-dezvoltare economică. În replică, purtătorul de cuvânt al BNR susţine că acuzaţiile n-au nicio bază şi au fost frmulate pe baza unui articol, nu a raportului Băncii Centrale.

În postarea de pe Facebook, Daniel Zamfir, președintele comisiei economice din Senat susține că e pentru prima dată când BNR informează că opt bănci străine care operează în România au avut o strategie să mențină țara noastră în stare de sub-dezvoltare economică.

În postarea de pe site-ul de socializare denumită CINEVA VA TREBUI SĂ RĂSPUNDĂ, Daniel Zamfir pune două întrebări:

1.A fost sau nu înțelegere de tip cartelar între cele opt bănci? În orice variantă, seamănă a subminare a economiei naționale! 2.BNR a constatat acest lucru abia acum? Această strategie e doar de un an? De ce nu a intervenit până acum?

Concluzia lui Daniel Zamfir este că dacă BNR nu a ştiut până acum, consilliul de conducere trebuie demis, iar dacă s-a ştiut, situaţia este mai gravă. 

În repică, Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR, a dfeclarat pentru Realitatea TV că acuzaţiile senatorului Daniel Zamfir nu au o bază serioasă. "Domnul Zamfir a citit un articol de opinie într-un ziar și pe baza acelui articol încearcă să dezvolte o teorie fantezistă. Eu îl rog, cu respect, să pună mâna să citească raportul de stabilitate financiară, pentru că articolul pe care-l invocă, cel puţin asta e părerea mea,  este o opinie personală a unui ziarist mai mult sau mai puțin inspirat. Așadar să pună mâna să citească raportul pentru că îl primește la parlament, e pus pe site. Orice speculație de genul ăsta, e absolut hazardată", a comentat Suciu.

Guvernatorul Mugur Isărescu este aşteptat, marți la ora 12.30, la Comisia economică a Senatului!”, pentru o discuţie pe marginea raportului şi a acuzaţiilor lansate de Daniel Zamfir. 

 

Mai multe articole despre:
Senat audiere Mugur Isărescu