MENIU

Au vrut să taie porcul, însă ce a urmat este şocant. Ce a făcut animalul?

Au vrut să taie porcul, însă ce a urmat este şocant. Ce a făcut animalul? 

Medicii urgentişti au intervenit în ultimele zile la o mulţime de cazuri legate de sacrificarea porcilor în gospodăriile din judeţul Iaşi. Doctorii au întocmit un inventar al cazurilor notabile.

Săptămână de dinaintea Crăciunului înseamnă pentru pentru medicii urgentişti o „invazie“ de pacienţi răniţi în timp ce sacrifică porcii din gospodărie.

În intervalul 14 - 21 decembrie, la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi au fost îngrijiţi în jur de 10 pacienţi răniţi, care s-au tăiat sau care s-au lovit după ce au căzut lângă porc.

A fost preluat în comă de lângă porcul pe care voia să-l sacrifice 

Primul accident de acest fel înregistrat la 112 în judeţul Iaşi a avut loc pe 14 decembrie, în localitatea Tomeşti.

Constantin A., în vârstă de 50 de ani, a fost preluat în comă de lângă porcul pe care voia să-l sacrifice înainte de sărbători. La acel moment, potrivit medicilor, bărbatul care tăia porcul în curte risca să-şi piardă viaţa, după ce, de ameţit ce era, s-a împiedicat şi a căzut cu capul de o platformă de beton.

Bărbatul a fost preluat din curte inconştient de un echipaj de intervenţie medicală a Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi a fost transportat la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

În urma investigaţiilor, medicii au constatat că pacientul prezenta un cheag de sânge la nivelul capului. Pentru înlăturarea acestuia sub operaţie, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie în stare de comă. Potrivit medicilor, starea victimei era deosebit de gravă.

Bărbat muşcat de porc

Un alt bărbat care a ajuns la Urgenţe sâmbătă, 17 decembrie, era muşcat de porc. Bărbatul încerca să înjunghie animalul când acesta l-a prins cu colţii de picior, conform Adevărul.

Victima a fost vaccinată antitetanos în UPU şi apoi chirurgii plasticieni i-au suturat plaga. Ulterior, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ pentru tratament antirabic. În alte două cazuri care au fost preluate de specialişti marţi, 20 decembrie, chiar de Ignat, pacienţii au rămas internaţi în clinicile Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi. Astfel, un tânăr de 28 de ani, beat criţă, a căzut în nas în timp ce se învârtea în jurul porcului pârjolit şi încerca să-l spele. După primele îngrijiri din UPU, tânărul a rămas internat în secţia clinică ORL a unităţii medicale.

 

 

Mai multe articole despre:
accidente porc tăiatul porcului