MENIU

Au voie fetele la menstruație să intre în biserică? Răspunsul celui mai celebru preot din România

Au voie fetele la mentruție să intre în biserică? Preotul Constantin Necula oferă un răspuns comic la această întrbare care le frământă pe unele doamne și doamnișoare.

Au voie femeile să intre în biserică atunci când sunt la ciclul menstrual? Întrebarea i-a fost adresată preotului Constantin Necula într-o conferință, după ce s-a tot vehiculat că unii preoți nu sunt de acord să primească femeile în biserică în această perioadă, pe motiv că este pângărită biserica.

„Nu avem ce să discutăm aici. Intrați liniștite măcar până acolo unde vă simțiți bine. Cred că unii dintre noi exagerăm foarte, foarte mult în gestica asta ginecologică. Că nu avem niciun cabinet ginecologic montat lângă biserică să ne spună în ce perioadă a lunii sunteți. De obicei știți singure și respectați această frumusețe a întâlnirii cu curățenia. Vă întreb și eu așa, că-s mai prost, mai tâmpițoi de felul meu, dacă mireasa e în acea perioadă, nu o cununăm? Îi spunem, te duci acasă, mai stai cinci zile și ne întoarcem marți…?”, a declarat părintele Constantin Necula, într-o conferință susținută pentru tineri, scrie libertatea.ro.

Părintele Necula, singurul preot din România care are zeci de mii de fani pe Facebook, a reușit să devină îndrăgit în rândul tinerilor datorită faptului că vorbește despre religie într-un mod atractiv și amuzant, reușind să ducă astfel învățătura Bisericii și la cei care de obicei o resping.