MENIU

Au tratamentele naturiste vreun efect? Ce spun medicii

<p>Au tratamentele naturiste vreun efect? Ce spun medicii</p>

Unele persoane sunt de părere că tratamentele naturiste nu au nicio contribuţie la îmbunătăţirea stării de sănătate, în timp ce altele consideră că plantele pot face, cu adevărat, minuni. 

Având profituri imense, industria care produce tratamentele tradiţionale este într-o continuă expansiune. Zilnic, în lumea întreagă se vând miliarde de medicamente, obţinute prin reacţii chimice, în laborator.

În acest context, medicul Mihail Lungu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Ialomiţa, afirmă medicina tradiţională şi, respectiv, tratamentele care derivă din ea, reprezintă un suport mai puţin benefic pentru sănătate, însă medicina alopată are rolul de a trata afecţiunile nu a le vindeca, scrie Adevarul.

Doctorul spune că unele medicamentele tradiţionale, din cauza numeroaselor substanţe chimice din care sunt preparate, pot avea efecte adverse pentru organismul uman. „Dacă priviţi prospectul unui tratament obişnuit veţi observa că reacţiile adverse ale respectivului produs farmaceutic sunt destul de multe, comparativ cu cele care se regăsesc în prospectul unui produs farmaceutic preparat exclusiv din plante” adaugă medicul Mihail Lungu.

Prin urmare, natura se dovedeşte eficientă chiar şi atunci când este vorba despre sănătatea noastră. Tocmai din acest motiv medicii sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte efectele beneficie pe care tratamentele naturiste le au asupra organismului.

Mai multe articole despre:
medici efecte tratamente naturiste