MENIU

Au speriat Vestul cu banii lor! Ce AROGANŢE au făcut cei mai bogaţi ruşi

Insula Skorpios din Grecia e pe mâna unui miliardar rus

Cei mai bogaţi ruşi deţin unele dintre cele mai valoroase şi scumpe lucruri din lume, de la cluburi celebre de fotbal pachete până la acţiuni Facebook sau importante publicaţii occidentale, potrivit unei analize CNN.

Rusia risca izolarea economica din partea Occidentului, in urma interventiei in Crimeea. Însă nu doar in comert interesele Rusiei sunt puternic reprezentate, oligarhii ruşi deţinând printre cele mai spectaculoase proprietăţi la nivel mondial, scrie Incont.ro:

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea, miliardarul rus Roman Abramovich, a sarbatorit trofeul Champions League anul trecut, in mai, cu jucatorii John Terry, Raul Meireles si Jose Bosingwa. El a cumparat clubul in 2003 pentu 234 milioane dolari.

De asemenea, oligarhii rusi sunt si in spatele altor mari cluburi. Magnatul Alisher Usmanov este unul dintre actionarii majoritari ai FC Arsenal FC, iar Dmitry Rybolovlev se afla in spatele FC Monaco.

Facebook

Compania rusa DST, sustinuta de Yuri Milner, detine 5% din actiunile Facebook.

Brooklyn Nets

Mikhail Prokhorov, magnatul metalului, a cumparat echipa de NBA New Jersey Nets in 2009, a rebranduit-o ca Brooklyn Nets si a construit un nou stadion in New York.

Echipa de F1 Marussia

Marussia este detinuta de marca rusa Marussia Motors.

Skorpios

Insula Skorpios din Grecia este proprietatea Ekaterinei Rybolovleva, fiica oligarhului Dmitry Rybolovlev. In 1968, a fost locul unde Jackie Kennedy s-a casatorit cu Aristotle Onassis, fostul proprietar al insulei.

The Independent

Ambele cotidiene britanice The Independent si Evening Standard sunt detinute de miliardarul rus Alexander Lebedev. Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
miliardari oligarh