MENIU

Au săpat în centrul Caransebeșului și au făcut o descoperire UIMITOARE! Istoria se poate rescrie

Cercetările arheologice din ultimele două luni din centrul orașului Caransebeș au dus la noi descoperiri pentru muzeul din oraș. Într-o porțiune acoperită de pământ s-a găsit un schelet vechi de peste 500 de ani.

La solicitarea unei firme care a dorit să amenajeze o terasă în zonă, s-a cercetat o suprafața de 315 mp pentru descărcarea de sarcină arheologică, însă firmă se pare că va renunța la ideea de terasă pentru că pe o bucată de pământ s-a dat peste un schelet vechi de peste 500 de ani.

„Am reușit să surprindem în partea de sud a perimetrului stratigrafia arheologică și datorită acestei descoperiri putem vedea evoluția Caransebesului în ultimii 500 de ani. Am descoperit practic un cimitir cu mai multe oseminte, însă un mormânt cu un schelet în poziția anatomica este intact. Sub acest schelet, pe care l-am datat din secolul al XVI-lea se află un alt schelet, cu siguranță cu o sută de ani mai vechi decât primul. Având în vedere orientarea cu capul spre Răsărit putem spune că mormintele sunt din secolele XIV-XVI. Va urma o procedura de ridicare a osemintelor și în următoarele două săptămâni să putem spune mai multe despre această descoperire deosebit de importantă pentru istoria Caransebesului”, a declarat arheologul Dimitrie Negrei, șeful șantierului arheologic din centrul urbei, scrie expressdebanat.ro.

Mai multe articole despre:
istorie descoperire Caransebeş schelet