MENIU

Au încercat să-l oprească, n-au putut. Șarpele-monstru a înghițit prada. O țară întreagă e îngrozită

Un piton uriaș a fost găsit de localnici în Malaysia. Reptila era nemișcată, după ce înghițise o pradă prea mare.

Un șarpe uriaș a fost găsit de localnicii dintr-un sat din Malaysia, care au observat o umflătură spectaculoasă în stomacul animalului.

Pitonul a fost analizat de specialiști care au descoperit că acesta înghițise o oaie întreagă, gestantă - o pradă mult prea mare pentru șarpe.

Imaginile au circulat intens pe rețelele de socializare.

Citește și:

Radiografii fascinante: ce se întâmplă în stomacul unui piton care a devorat un aligator 

Un piton a înghiţit un cerb întreg VIDEO 

Pitonul (Python) este un gen de șerpi neveninoși, constrictori, din familia pitonilor (Pythonidae), răspândiți în regiunile tropicale din Africa și din Sudul Asiei, și în câteva insule din vestul Pacificului, care se hrănesc cu mamifere și păsări (pe care le omoară prin sufocare, încolăcindu-se în jurul lor); prezintă rudimente de membre posterioare. Unele specii de piton sunt vânate pentru pielea folosită în industria încălțămintei și în marochinărie. Au fost numiți după șarpele gigant Phyton, șarpe fabulos ucis de Apollo, care avea darul profeției, scrie wikipedia.

Mărimea pitonilor:

- pitoni de talie mică (1-3 m): Python anchietae, Python breitensteini, Python brongersmai, Python curtus, Python kyaiktiyo, Python regius, Broghammerus timoriensis

- pitoni de talie mijlocie (4-6 m): Python bivittatus, Python natalensis, Python molurus

- pitoni de talie mare (6-10 m): Python sebae, Broghammerus reticulatus.

Mai multe articole despre:
piton şarpe Malaysia oaie