MENIU

Au început PROST anul: fabrica se închide, sute de oameni trimişi acasă

Veste proastă pentru familiile a peste 200 de orădeni, dar şi pentru zeci de fermieri din zonă. Fabrica de zahăr din Oradea va fi închisă la primăvară, după ce partronatul german nu s-a înţeles cu un grup de cultivatori care era interesat să preaia fabrica. 

Negocierile au eşuat pentru că părţile nu s-au înţeles la prel, iar cei 214 angajaţii ai fabricii au aflat, în prima zi lucrătoare din an, că vor fi disponibilizaţi, cel mai probabil în două tranşe, în funcţie de cum se termină de produs şi vândut stocurile de zahăr", a declarat un angajat pentru ebihoreanul.ro.

Închiderea fabricii de zahăr din Oradea nu-i va afecat doar pe cei peste 200 de angajaţi şi familiie lor, ci şi zecile de cultivatori de sfeclă de zahăr din Bihor, Arad, Satu Mare şi Timiş.

Reprezentanţii patronatului german au declarat, încă din toamnă, că fabrica de zahăr este nerentabilă, deoarece cumpără sfectă de pe piaţa locală cu peste 500 de euro/tonă, în condiţiile în care în Germania şi Polonia preţul este de 320 de euro.

Mai multe articole despre:
Oradea zahăr