MENIU

Au început luptele în PNL, pe tema cine l-a propus pe Ciucă. Dan Vîlceanu zice că Florin Cîțu

Florin Cîțu și Dan Vîlceanu (Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, susține că liderul partidului, Florin Cîţu, este cel care a venit cu propunerea ca Nicolae Ciucă să fie susţinut pentru funcţia de premier, iar aceasta a fost votată în unanimitate de Biroul Politic Naţional. Afirmația lui Vîlceanu vine după ce fostul lider, Ludovic Orban, a afirmat că nominalizarea a fost dictată chiar de președintele Klaus Iohannis. Și  liderul PNL București,  Ciprian Ciucu, a afirmat că vicepreședinții ar fi venit cu propunerea.  

Întrebat dacă propunerea a venit de la Palatul Cotroceni, Dan Vîlceanu a explicat că nu poate intra în astfel de scenarii. În cadrul partidului, a precizat el, propunerea a venit de la Florin Cîțu.

"A fost argumentată de Florin Cîţu prin următoarea construcţie: tot nouă ne revine responsabilitatea de a scoate România din acest blocaj, din această criză politică. Şi atunci mandatul a fost Nicolae Ciucă premier şi un guvern minoritar PNL- UDMR. Nu a existat altă propunere, aceasta a fost propunerea lui Florin Cîţu şi a fost votată în unanimitate. Nu a existat o altă propunere care să genereze o dezbatere. Evident, sunt foarte mulţi lideri care se pot angrena într-o asemenea funcţie. Pe de altă parte, este un moment complicat", a declarat Vîlceanu, la un post TV.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Iohannis.

Liderul PNL București, Ciprian Ciucu, a vorbit și el despre un scenariu diferit de cel prezentat de Vîlceanu. "Nu am participat la decizia ca premierul Cîţu să nu mai fie nominalizat de PNL, a fost o decizie pe care vicepreşedinţii partidului au propus-o şi BPN a votat-o”, a declarat Ciucu, la un post TV, citat de news.ro.

Mai multe articole despre:
pnl ciuca alegeri guvern dan vilceanu