MENIU

Au început lucrările la stația supraterană de metrou din Berceni. Magistrala 2, prelungită cu 1,6 km - VIDEO

Au început lucrările la stația supraterană de metrou din Berceni

Lucrările de prelungire a magistralei 2 de metrou au început luni. Contractul prevede construcția unei stații supraterane între Berceni și șoseaua de centură și extinderea căii de rulare a metroului cu încă 1,6 kilometri.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că lucrările începute luni pe șoseaua Berceni vizează prelungirea Magistralei 2 de metrou cu încă 1,6 kilometri, până în imediată vecinătate a liniei de centură. Investiția presupune și realizarea unei parcări de tip park and ride.

Edilul a mai anunțat că următorul obiectiv este să prelungească linia M2 până la inelul de centură.

”Vreau să tratăm această investiție doar ca pe un început, ca pe un proiect-pilot. În mod evident, rețeaua de metrou - și nu numai magistrala M2 - ar trebui să se prelungească și către toate localitățile din județul Ilfov (...), pentru că, mai devreme sau mai târziu, vom discuta despre zona metropolitană, vom discuta despre un București care va include în interiorul lui, sunt convins de asta, atât orașul Popești Leordeni, cât și comuna Berceni și alte localități”, a spus edilul. 

”Odată cu anunțarea acestei investiții, nu au întârziat să apară alte investiții private. În această modalitate, Sectorul 4 dorește să reprezinte o alternativă viabilă pentru comunitatea oamenilor de afaceri”, a mai anunțat Băluță.

O companie americană specializată în realizarea de ambalaje din aluminiu a investit în zona 100 de milioane de euro, SIF Muntenia a achiziționat platforma IMGB și va dezvoltă un parc tehnologic, respectiv clădiri de birouri, iar investitorul care a cumpărat platforma Vulcan dorește să realizeze un parc tehnologic, a adăugat edilul. 

Citește și: ”Magistrala 2 a metroului va fi extinsă cu o stație supraterană, în apropierea șoselei de centură. Ministrul Lucian Bode a semnat contractul”